DR. Mehmet HASANOĞLU
"Türkiye İYİ Olacak"
MHP'de başkanlığı savunanlar ve karşısında olanlar
MHP'de başkanlığı savunanlar ve karşısında olanlar
Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal dün ve bu günkü köşe yazılarında Anayasa değişikliği ile ilgili görüş ve tespitlerime yer vermiştir. Köşe yazılarının tamamı aşağıdadır.
14/12/2016

MHP'nin başkanlık sistemine ilişkin bakış açısını yorumladığım yazının ardından iki ileti aldım...

Biri Turan Toprak isimli eski bir MHP'liden...

Diğeri de geçen günlerde partisinden istifa eden eski MHP meclis üyesi Mehmet Hasanoğlu'ndan...

İki farklı görüşü de paylaşıp, yorumu sizlere bırakıyorum.

Önce Alpaslan Türkeş'in de başkanlık sistemini savunduğunu öne süren Turan Toprak'ın iletisi:

“Bütün hayatım ülkücü hareketin içinde geçti.  1991-1997 yıllarında Bursa Ülkü Ocakları başkanlığı yaptım, 4 yıl da Ankara'da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde Marmara ve Ege bölge başkanlığı ve  Bursa'da iki dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bizzat rahmetli Başbuğu'muzun özel eğitim seminer gurubunda yetiştim. Sayın Tevfik Topçu ağabeyim ve dostumun önceki dönem il yönetiminde bulundum. Bugün de uzaktan siyaseti takip eden bir iş adamıyım.

Rahmetli Başbuğ başkanlık sisteminin kurucu savunucularındandır ve bu konuda yazılmış eserleri mevcuttur. Bizler çocuk yasta bu kitapları okuyarak Türkiye'nin yeni bir düzene kavuşması için bu fikirlere inanmış ve mücadele etmiş insanlarız. Sayın Başkan Topçu da öyledir. 

Bu konuda bugün günlük siyasetin verkaçları içerisinde flu sözler söyleyebilir ama rahmetlinin yazılı eserleri ortadadır.”

Bu da Mehmet Hasanoğlu'nun görüşleri:

SayıÖzdal bugünkü köşe yazınızı okuduktan sonra size yazma gereği hissetmemin gerekçesi, benim daha taslak ortada yokken bile bunu hissederek partimden istifa etmemdir. Amacım sadece birilerinin dikkatini çekmek ve belki de bu çalışmalardan vazgeçirmekti. Bu uğurda, meclis üyeliğinden istifa ederek gösterdiğim tepkiden sonra, tek bir MHP'liden başkanlık sistemini destekleyici görüş almadım. Her arayan tebrik ederek benimle aynı görüşte olduğunu beyan ettiler ve somut olarak bu çalışmaların karşısında olduklarını söylediler. Yani bunu beyan etmeyenler koltuk sevdalılarıdır. Taban ise tam tersi net bir şekilde görüşünü beyan etmektedirler ve anayasa değişikliğine net bir şekilde karşı olduklarına da bizzat ben şahidim.”

Not: Sayın Özdal dünkü köşe yazısında sehven yaptığı Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ettiğime dair yazısını bugünkü köşesinde aşağıdaki gibi düzeltmiştir.

 

Küçük bir düzeltme

Dün MHP'li Mehmet Hasanoğlu'nun görüşlerine yer verirken, sehven, 'partisinden istifa etti' ifadesini kullanmışım.

Doğru olan, partiden değil,  belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğidir.


Tüm Hakları Gizli Tutulmuştur.
Copyright © 2020 | Mehmet Hasanoğlu